tips van wiebe

geniet tip 1

 

'Langzaam drinken verrast je zintuigen'

 

Van wijn wil je genieten. Als je te snel drinkt, mis je het karakter van de wijn. Zet je zintuigen even op scherp door eerst te kijken, te ruiken, te proeven… en dan pas te drinken.
Als je met aandacht eet en drinkt, smaakt alles beter!


geniet tip 2

 

'Een beetje water bij de wijn'

 

Wijn aan tafel, heerlijk. Wijn versterkt alle smaken en maakt een gerecht echt áf. Om die reden is het natuurlijk beter om dorst te lessen met water… en niet met wijn. In een restaurant bestel ik dus water bij mijn wijn en thuis zet ik een karafje water op tafel. Want wissel je wijn af met water, dan blijven alle smaken bijzonder.


Geniet tip 3

 

'Ieder z’n glas'

 

Uit eten? Daar past natuurlijk een heerlijke wijn bij. Maar als je met z’n tweeën bent, kan een hele fles teveel zijn. Vaak bestellen wij ieder een ander glas wijn en proeven van elkaar.  Zo kunnen we experimenteren met wijn-spijs combinaties. Een tweede glas kiezen die weer goed past bij de volgende gang. Slim en net ff wat spannender.

 


Geniet tip 4

 

'Wijn krijgt meer smaak met een hapje erbij'

 

Als we een feestje geven, kiezen we altijd combinaties van wijn met smaakvolle hapjes. Of het nou kaasjes zijn, olijven of wat meer bijzondere gerechtjes, het is altijd leuk om vrienden te laten proeven hoe een wijn anders kan smaken door wat je erbij combineert. Dat maakt ons feest echt ‘af’ en het mooie is, door wijn met smaakmakers te combineren heb je minder last van de alcohol. Dat is toch een mooie win-win-situatie?