Onze wijnleveranciers

Zuid Afrika kent veel wijngebieden, waarvan Stellenbosch wel een van de bekendste is. Er zijn echter veel meer wijngebieden. Zo zijn wij ons gaan richten op het gebied achter Franschhoek, namelijk aan de andere kant van de DuToitsKloof.

Hier liggen Rowsonville, Worcester en Robertson (de groene, olijfgroene en grijze vlakken); mooie streken met veel zon, aangename wijnen en een iets minder toeristen dan rond Kaapstad.

 

Het gebied meer rechts, rond Calitzdorp en Oudtshoorn noemt men de Kleine Karoo. Hier is het in de zomer echt heel warm, dus daar komen vooral de stevige Portwijnen vandaan. Vanwege Europeese regels mogen er echter geen wijnen die 'Port' genoemd worden naar Europa geïmporteerd worden. Natuurlijk de om de naam port uit Portugal te beschermen.


 

Opgericht in 1962 door 6 wijnboeren en vandaag de dag uitgegroeid tot een innovatieve co-operatie van formaat.

Du Toitskloof Wines ligt aan de voet van de Du Toits Kloof pas in een prachtige vallei.

 

Dit wijnhuis is in voor nieuwe dingen en bracht als eerste en met succes de Nebbiolo druif naar het gebied.

 


De vier neven die het bedrijf Van Loveren runnen hebben in de jaren 90 hun eigen merk Four Cousins geïntroduceerd. Heerlijke toegankelijke en meestal zoete wijnen die geliefd zijn bij een breed publiek in en buiten Zuid-Afrika.

 

Dus ja, de vier neven bestaan echt!

 

Ruim 50 jaar geleden staken een aantal wijn pioniers de hoofden bij elkaar en richtten ze de Rooiberg Winery op.

 

Vandaag de dag bestaat het bedrijf uit 20 bedrijven uit de regio en zorgen de wijnmakers voor bijzonder goede prijs/kwaliteit wijnen.

Rooiberg heeft net als veel wijnhuizen een smaakvol restaurant èn Rooiberg is de trotste eigenaar van de grootste stoel van Afrika!


Alvi's Drift is eigendom van de Alvi van der Merwe, een dokter die in 2004 de wijntak van het familiebedrijf is gaan runnen. Samen met wijnmaker Linley Schultz teelt Alvi 19 soorten druiven.

Deze samenwerking bleek vruchtbaar, want Alvi's Drift heeft al verschillende mooie wijnprijzen in de wacht gesleept, waaronder de beste Chenin Blanc van Zuid-Afrika!

In 1937 kocht Hennie Retief Sr. een stuk land in de Zuid-Afrikaanse Robertson vallei, waar hij begon met het aanleggen van wijngaarden.

Hennies vrouw Jean overtuigde haar man ervan om het bedrijf te vernoemen naar overgrootmoeder Christina van Loveren. Haar bruidskist was al generaties in de familie en staat nog steeds op het bedrijf!

Een pracht bedrijf met veel historie, gastvrij en wijnen die gemaakt worden om van te genieten.


 

Zuid Afrika's meeste beroemde Brandy!

Bijzonder geliefd bij alle expats in Europa, want niets geeft zo'n mooi thuis gevoel als Klipdrift.

We zijn jarenlang distributeur geweest voor Nederland en België, maar helaas heeft moederbedrijf Distell besloten geen Klipdrift meer naar Europa te exporteren.

Hiermee is onze voorraad bijna uitverkocht, maar we hopen nog altijd op een verandering van deze strategie.